CUM SĂ ÎŢÎ MOBILEZI HOLUL?

CUM SĂ ÎŢÎ MOBILEZI HOLUL?

La ce ar trebui să fii atent? Ce mobilier să pui în hol?

 

 

 

 

Vestibulul este una dintre cele mai importante spaţii ale apartamentului, deoarece este primul loc pe care oaspeții îl văd la intrare. În plus, vestibulul este, de asemenea, locul principal al accesului în locuinţa noastră. De aceea, este important ca designul și mobilierul vestibulului să fie practice și plăcute din punct de vedere estetic. În acest articol, vă vom arăta cum să vă aranjați holul, la ce să fiți atenți și ce mobilier să puneți în hol.

Înainte de a mobila holul, merită mai întâi să vă gândiți cu atenție la ce întrebuinţări are acesta. Funcția holului este de a ne întâmpina și de a ne oferi un loc unde să ne putem schimba hainele, să ne așezăm pantofii, jachetele și gențile. În plus, rolul vestibulului este, de asemenea, de a oferi o introducere estetică pentru restul apartamentului.
Mobilier pentru vestibul

 

 

 

Atunci când mobilați holul, este important să ţineţi cont de  mobilier care  este atăt practic, ci și plăcut din punct de vedere estetic. În hol merită evitat mobilierul inutil, deoarece datorită naturii vestibulului, este de obicei un spațiu mic , puteți utiliza, de asemenea, rafturi, mobilier pentu depozitarea  pantofilor , umerase, oglinzi chiar câteva scaune sau fotolii. 

Depozitarea pantofilor

 

 

Poate cea mai importantă piesă de mobilier din hol este pentru  depozitarea pantofilor. Locația și dimensiunea sa depind de câți oameni locuiesc într-un anumit apartament. Depozitarea ideală a pantofilor constă în asezarea acestora în mai multe niveluri, iar fiecare nivel să aibă  suficient spațiu pentru a găzdui mai mulți pantofi. Dacă avem un hol mic, putem alege un depozitator de pantofi mai îngust în care vom amplasa doar pantofii cei mai necesari. De asemenea, să folosim înălțimea completă a acestuia pentru a beneficia de tot spaţiul . Mobiliere de depozitare înalte si înguste sunt ideala în spaţiile mici , neocupănd prea mult loc.

Umeraşe - Cuier de perete

 

 

Umerașele sunt folosite ca şi suport practic pentru haine, eșarfe și pălării. În hol, este recomandabil să plasați cel puțin cinci până la șase bucăți de umerase, astfel încât să existe suficient spațiu pentru toată lumea. În plus față de umerase simple , puteți alege cuiere mai mici pe care puteți plasa diverse accesorii, chiar şi suport de chei.

Oglinzi

 

 

 

 

Funcția oglinzii din hol are o importanță deosebită. Folosind o oglindă, vestibulul va părea mai mare și mai luminos. În plus, oglinda poate fi, de asemenea, un instrument util pentru a verifica aspectul nostru înainte de a ieși pe ușă. În hol, puteți alege fie oglinzi mai mici, fie oglinzi mai mari,  decorative cu suport , în funcție de dimensiunea spațiului și de funcția pentru care este folosit holul.

Mobilier de şedere

Holul nu este doar pentru traversarea dintr-o camera în alta , acesta este si locul unde ne încalţăm  prin urmare, poate fi practic să plasați mobilier de ședere mai mic , cum ar fi tabureţi sau scaune, sau una dintre cele mai bune alegeri poate fi un mobier pentru depozitarea  pantofilor care vine şi cu posibilitatea de a  aseza comod pe acesta astfel ai si loc pentru depozitare şi loc pentru şedere. Atunci când alegeți mobilierul de ședere, acordați atenție faptului că mobilierul selectat se potrivește bine în stilul și dimensiunea holului.

Iluminarea vestibulului

 

 

 

Iluminarea adecvată este importantă în hol, deoarece vestibulul este adesea o cameră mai întunecată, iar utilizarea unei oglinzi aici necesită, de asemenea, condițiile de iluminare potrivite. Iluminarea vestibulului ar trebui să fie, de preferință, astfel încât întreaga cameră să fie vizibilă în mod clar. Dacă aveți un hol mic, merită să evitați lămpile de podea cu suport  și lămpile de masă, deoarece acestea sunt predispuse  la accidente .

Culorile și decorul vestibulului

 

 

Culorile și decorul holului afectează foarte mult atmosfera holului. Pentru hol, este de obicei recomandabil să alegeți culori deschise, deoarece acestea permit mai multă lumină în cameră și creează un efect mai spațios. Și pentru decorarea holului, merită să folosiți elemente care se potrivesc stilului holului și propriilor gusturi.  Imagini, flori, lumânări  de asemenea, arata bine.

Care sunt cele mai bune combinaţii de culori pentru hol?

 

Combinaţia de culori a holului, în funcție de gustul personal și de stilul casei, poate fi implementată în mai multe moduri. Următoarele sunt cele mai frecvent utilizate nuanţe de culori:

  • Culori deschise și proaspete: culorile deschise (cum ar fi albul, griul sau crem) măresc lumina și senzația de spațiu  și creează un efect proaspăt și curat.
  • Naturale: culorile naturale (cum ar fi maro, verde sau albastru) creează un efect liniștit și relaxat și merg bine cu restul casei.
      Vesele: culorile vesele (cum ar fi roșu, galben sau violet) aduc energie și dispoziție pe hol se armonizeaza cu atmosfera de familie cu copii. 
    Culori contrastante: contrastul culorilor întunecate și deschise (cum ar fi albul și negrul sau griul și roșul) poate crea un efect foarte elegant și modern.

Aceste combinaţii de culori sunt doar idei, iar nuanţele de culori a holului poate fi implementate în multe feluri, în funcție de gustul personal și de stilul casei. Principalul lucru este că vestibulul este în armonie cu alte încăperi și că culorile contribuie la un mediu confortabil și estetic.

 

 

 

 

Recapitulând ideile principale ar fi :

Designul și mobilierul vestibulului joacă un rol important în determinarea atmosferei și a caracterului practic al apartamentului. Atunci când mobilați vestibulul, merită să acordați atenție esteticii, pe lângă funcționalitate și alegerea mobilierului care merge bine cu dimensiunea și stilul holului. Atunci când mobilați holul, merită, de asemenea, să luați în considerare nevoile și obiceiurile personale și să proiectați holul în consecință.

Designul și mobilierul holului joacă, de asemenea, un rol cheie în crearea primei impresii a casei noastre. Dacă holul nostru este ordonat, curat și plăcut din punct de vedere estetic, atunci acest lucru va afecta și întregul apartament.

Dacă holul este mai mare, puteți pune chiar și mai mult mobiliere cu  sertare în care vă puteți depozita cheile, documente și accesorii. Dacă holul nostru este mai mic, atunci ar trebui să ne concentrăm mai mult pe mobilierul și decorul necesar și să alegem depozitarea practică.

Iar iluminarea, culorile și decorul potrivit al holului ne vor ajuta să facem apartamentul nostru mai familiar și mai primitor.

Articole similare